Oldalak

2010. augusztus 31., kedd

Vad Jutka újdonságai


Bár csak egyetlen vadjutka fülbevalóm van, nagy rajongója vagyok a dolgainak. Az utóbbi hetekben ámuldozva figyelem, mennyi újdonságot talált ki! Az ősz színei is megjelentek az etsy boltjában, lehet tobzódni a finom kis szépségek között.



Az ősz színei bogyókon és anyagon.

A kedvenc újdonságom, ez az anyagból varázsolt láncalap.

Monsoon színpompa

Úgy tűnik ősszel is folytatódik a színpompás divat: sok minta, sok szín, sok encsem-bencsem kiegészítő. Nézzük most a Monsoon új ruháit!


Az a bézs kötött pulcsiruha, azzal a nyakékkel! Imádom!


Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek Charlie angyalai újra és megint?


Én ennél százszor letisztultabb, egyszerűbb (unalmasabb) ruhákat hordok, de ezek a színek a kedvenceim!

2010. augusztus 30., hétfő

Karen Barbé modern régiségek


Karen Barbé blogja egy nyugodtabb, pepecselős világról szól nekem. Számomra azt mutatja meg, hogy a régi dolgok, mint a keresztszemes hímzés meg a pachwork, hogyan lehetnek hirtelen újra modernek, pusztán attól, hogy milyen környezetbe helyezzük őket. Nála valahogy nem ósdiak a horgolások, hanem izgalmasan néznek ki, jópofák a műanyagból összeeszkábált kitűzői és mókásak a hímzésmintái.

2010. augusztus 28., szombat

ilE AiYE - az abszolút kedvenc

Jelenleg ő az én abszolút kedvencem az Etsy-n. Neve azt jelenti az élet háza nigériai nyelven, de számomra egy különleges kötési szemléletet jelent.
Saját maga tanult kötni, bevallása szerint nem tudja a mintákat olvasni és talán pont ettől olyan egyediek a munkái. A felhasznált anyagai sokszor újrahasznosítottak, ezért aztán kevés készülhet belőlük és megismételhetetlenek lesznek.
Ileaiye blogján további betekintés nyerhető, hogyan készülnek ezek a sálak, sapkák, poncsók és meghatározhatatlan célú kötött darabok.
Mindamellett egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy tudnám is viselni ezeket a ruhadarabokat. Úgy látom, hogy ehhez egy sajátos stílus és egy olyan fajta női önbizalom szükséges, ami lehet, hogy belőlem még hiányzik.

2010. augusztus 27., péntek

Sálak a Meskán


Így nyár végére sikerült elkészülnöm két díszes, igazi esti sálammal. Ezekbe a három színű fonalakba egyszerűen beleszerelmesedtem, és küzdöttem is egy ideig, hogy mi lenne az a maximum, amit ki tudnék hozni belőlük.

A piros-pink-barack hármasból hosszú sálat kötöttem, majd körbehorgoltam, hogy hullámozzon.
A türkiz-sötétkék-halványzöld hármast egyszerűen köttöttem, időnként hosszú szemekkel tettem még lazábbá. A végére különféle kékes-zöldes szalagokat kötöttem még.

2010. augusztus 26., csütörtök

Horgolás Missoni őszi kollekciójában


Imádom a Missonit, a színeket, az utánozhatatlan mintákat. Az idén azonban mintha egy kicsit elszálltak volna. Próbálom magamon elképzelni ezeket a színkombinációkat, de valahogy nem nagyon megy. Ami kicsapta nálam a biztosítékot, azok a horgolt ruháik. Egyrészt örülök, hogy a kézműves dolgok visszatérnek a divatba. De még ha el is tudnám ezt készíteni magamnak, teljesen hülyén néznék ki benne, attól tartok.

Forrás: style.com

2010. augusztus 25., szerda

Ferm Living horgolt párnái

Fantasztikusak a Ferm Living legújabb katalógusában ezek a horgoltnak látszó tárgyak. Mélykék, okker és grafitszürke - olyan kombinációnak tűnik, ami alkalmas egy egész lakás meghatározó színeivé válni.

Egyébként lehet, hogy kötöttek ezek a párnák?

Kár, hogy Magyarországon nem lehet hozzájutni ilyen fonalhoz, bár azt a tippet kaptam, hogy ha valami hasonlót szeretnék fabrikálni, akkor innen, Zpagetti fantázianevű fonalat kellene rendelnem. Vagy szerezni valahol kidobásra ítélt pólókat és csíkokra metélni őket.

Körte vagyok és divatozok

Erős körte alkattal vert meg a sors, ami nem túl kedvező a divatozási mánia esetén. Ettől függetlenül imádom a szép dolgokat, úgyhogy most ide lesznek összegyűjtve.