Oldalak

2010. december 8., szerda

Ilyen szobában álmodnék tovább


Bordó lesz az egyik fal, az ágy mögött, szeretnék még sok színes, puha textilt, párnákat és ágytakarókat. Sőt szőnyeget, hogyha felkelek, akkor puhára és melegre lépjek.

2010. december 7., kedd

Gyerekszoba ötletek


A gyerekszoba alapszínei a fejemben a piros és kék között alakulnak. Tapéta talán csak az egyik falra lenne, retrós, "kavicsos" mintával. Láttam viszont nagyon jópofa kalózos függönyt, úgyhogy lehet, hogy ahhoz passzintom hozzá a többi színt majd.
Az viszont biztos, hogy lesz egy hatalmas Expedit szekrény, ahová a sok-sok játéknak be kell férnie.


Álom lakberendezek

Van egy üres lakásunk, ahová úgy 2 hónap múlva fogunk költözni. Sok minden adott, hiszen a mostani bútorokat visszük magunkkal, de azért persze álmodozni lehet.



A nappalit például ilyen kékes-zöldes színekre hangolnám.



De helyette nagyjából ilyen fog maradni.

2010. december 3., péntek

Mikulást rejtő Mikulás


Az a fantasztikus az előre gyártott filcben, hogy még a legkétbalkezesebb ember (=én) is tud vele mit kezdeni. Bár a filcfigurák elkészítése nem teljesen gyerekbarát, az egyszerű kivitelezésüknél fogva nagy meglepetést lehet vele szerezni a gyerkőcöknek. 
Alá meg lehet mindeféle meglepetést, ajándékot, csokimikulást rejteni. 



Filc Mikulás és fenyőfa készítése

Kellékek: 5 milliméter vastag filclapok (piros, zöld, esetleg fehér), vatta, tömőanyag vagy gyapjú, pillanatragasztó, tű, cérna, olló, gyöngyök.

A vastag filclapokból negyed vagy harmad köröket, azaz körcikkeket vágtam. A kör sugara 10-15 centi között volt. A két egyenes oldal mentén összevarrtam az anyagot és így egy kúpot kaptam.
A piros kúpból lett a Mikulást, mégpedig úgy, hogy egy fehér textilkört ragasztottam rá arcnak, két pöttyöt rajzoltam szemnek. A szakáll és a kalap karimája készülhet formára tépkedett vattából, fehér tömőanyagból vagy nyers gyapjúból is. Természetesen akár fehér filcből is kivágható a megfelelő alakzat.
A szakáll részt nem csak ragasztani lehetséges, hanem varrással is oda lehet erősíteni. Ez esetben viszont még a kúp megformálása, összevarrása előtt kell gondoskodnunk a figura arcának elkészítéséről.
A fenyőfa szintén egy kúpformára varrt filclapból készül, díszei pedig egy hosszú cérnára felfűzött gyöngyök, amelyeket tetszőleges helyeken a „fenyőfára” lehet ölteni vagy ragasztani.