Oldalak

2011. március 28., hétfő

Mindenhol Gucci

Melyik az a 2011 tavaszi kollekció, amelyik minden létező divatmagazin trendajánlójában megjelent? Elárulom: a Gucci. Ezek az erős színek - főleg együtt hordva - az abszolút trendet jelentik.






De ahogy átnéztem a honlapon a kollekciót találtam még pár igazi gyönyörűséget, egészen más hangulatban. Imádom az egészet úgy ahogy van.


Meg aztán ez a pulcsi-kollekció is pazar:




2011. március 26., szombat

Mókás

Nézegettem Stella McCartney tavaszi kollekcióját és szörnyülködtem. Azt gondoltam, hogy egy ilyen szörnyűséget biztos senki sem húzna fel. Ormótlan, formátlan és legalább 40 éve nem divatos. Ja, és hogy 515 dollárba kerül.



Aztán másnap a Promodban megláttam ezt és azonnal megvettem. Az ovis farsangra cowboy családnak öltözünk és én ezt a blúzt húztam bő, barna szoknyával meg kalappal. De azóta is egy csomószor felvettem, jó beruházásnak tűnik ez a ruhadarab. Kb. 30 euró az ára, ami talán 7500-8000 forint lehetett, de nem emlékszem pontosan.



Szerintetek is meglepő a hasonlóság a kettő között?

2011. március 25., péntek

Álom feketében

Nem győzök betelni ezekkel a képekkel. Hetek óta nézegetem, csodálom őket. Nekem tökéletesek Alice Lemoine munkái. Eszköztelen fényképeken is átütően izgalmasak ezek a ruhadarabok. Ilyenkor érzem át, hogy mit jelent valójában a design szó.





2011. március 24., csütörtök

Modern Fiber Lab

Ilyesmit is lehet kezdeni a hagyományos technikákkal és anyagokkal. Tömény izgalom ebben a Flickr albumban. Etsy shop is van ám! Olyan árakkal, amiről itt mi csak álmodni tudunk, azt hiszem.







2011. március 23., szerda

Inspiráló kötöttek

Napok óta tervezgetek valami nagyszemű, bézs pamut pulcsit nyárra. Ma megláttam, hogy mit is szeretnék. Valami ilyesmit:









A képeket az'allűr blogon láttam meg először.

Ahogy kibogarásztam a feliratokat, van itt minden Mango, Stefanel meg Donna Karan is. És hát, képek se rosszak, ami azt illeti.

2011. március 22., kedd

Téli elmaradások

Most, hogy már beköszöntött a csillagászati, meg a meterológiai tavasz is, szóval, most hogy jó idő van végre. Nos, most ideje megmutatnom, hogy miket csináltam még a télen, amikor majd meg fagytam reggelente.



Egy sapkát Harmatcseppek fonalából. Az biztos, hogy ilyen senkinek a világon nincs.



Egy jó vastag, csavart mintás sálat, amit jó sokszor a nyakam köré tekerhetek. Az alapanyag az 1001fonaltól származó Malabrigo fonal, ha jól emlékszem Curacao színben. Egy téli álom ez a fonal, vastag és a legpuhább merinói gyapjú.