Oldalak

2011. május 31., kedd

Ashley Meaders mókái


Esküvő és rendezvényszervezés úgy, ahogy még seholsem láttam. Viccesen, színesen, mindenféle pátosz és fellengzősség nélkül. Egy ilyen buliban csak jól érezheti magát az ember lánya, legyen szó szülinapról, kézfogóról vagy valami céges party-ról.



Aprócska ötletek, amik le is vadászhatók: papírvirágok, szalagok a levegőben, sok, vibráló, izgő-mozgó kiegészítő mindenhol.





és maga Ashley:


2011. május 30., hétfő

Ausztrál makramé

Bár még nem mélyedtem el a makramé titkaiban, megragadta a figyelmemet a Smalltown makramé ékszerkollekciója. Ilyen is lehet egy régi technika új felhasználása. Csupa zsinór, csupa erős állítás. Erős nőknek való, akik nem bánják, ha rájuk figyel a világ.




2011. május 29., vasárnap

Van felesleges fonalatok?

Ha akad otthon fel nem használt, kallódó fonal, ami másnak még jól jöhet, most elküldhetitek és egyben jót tehettek vele. Részletek a http://www.kotesvilagnap.com/ oldalon!

2011. május 23., hétfő

Romantikus álomvilág



Ez a történet, a Ruche csak 2008-ban kezdődött, én pedig csak mostanában leltem rá a neten. Csupa romantika, csupa régimódi bűbáj.



Persze van még egy csomó kollekció, ahol egymáshoz tökéletesen passzolnak az egyes ruhadarabok. Vannak máshol is álomszerű lookbook-ok. Én mégis nagyon szeretem nézegetni ezeket a képeket, egy letűnt, vagyis sosem létezett kor látványvilágát.




2011. május 20., péntek

Egy kis idő mindig akad

Ti mikor loptok magatoknak időt a kötésre/horgolásra?

Én például azért kezdtem el újra kötni, mert a gyerekeim mellett órákig ott kellett ülni a félhomályban, amíg elaludtak. Olvasni nem tudtam ilyen fényviszonyok mellett, de rájöttem, hogy a kötés megy. Az egyszerűbb, számolásmentes minták - természetesen.

De van idő máskor is: például, ha reggel véletlenül korábban ébredek fel, mint ők.
Amíg várom, hogy bekapcsoljon a számítógép.
Hosszabb autózás közben. Ha nem vezetek. Érdekes módon ettől nem leszek rosszul, az olvasástól viszont igen.
Ha sokat tévéznék, akkor biztos gyorsabban haladnék, de ez nálunk valahogy nem nagyon játszik. Illetve a tévét már teljesen elfoglalták a gyerekek - mesenézésre.

Lehetne még játszótéren, buszon, postán várakozva. A nyilvános munkálkodás egyelőre nem nagyon megy nekem. Párszor próbálkoztam már a játszótéren, de egyelőre túl nagy odafigyelést igényelnek a gyerekek, illetve az ott lévő anyukák túl beszélgetősek.

Biztos lenne még egy-két perc, amit le tudnék csippenteni, de nincs több ötletem.

2011. május 19., csütörtök

Fonalbombázás itt és ott



Megvolt a múlt héten az első graffitikötés Budapesten, Vadjutka szervezésében a Blahán. Sajnos nem jártam arra, de a képek nagyon ígéretesek.

Ahogy ez a kátyúmentesítő projekt is Párizsból.


Korábban itt meg itt írtam erről a kezdeményezésről.

2011. május 18., szerda

Mennyegzői sikk




















Ha már esküvő, akkor hoztam egy külföldi példát is, a BHLDN. Persze a 2-3 ezer dolláros árak nem erre az országra lettek szabva, de a stílust nyugodtan lehet utánozni.



Nekem nagyon tetszik ez a bohókás, a múlt és jelen peremén egyensúlyozó világ.


2011. május 17., kedd

Esküvői kollekció




Kár, hogy az ember lánya csak egyszer lehet mennyasszony. Gondolom másodszor már nincs túl sok kedve fehér uszályosban parádézni.



De ahogy elnézem ezeket a képeket, minden eddiginél nagyobb kedvet kapok, hogy újra áltéljem azt a fantasztikusan szép napot. Ezek a képek valahogy jól tüközik annak a napnak az érzéseit, hangulatait.



Persze itt-ott egy vőlegény se ártott volna.



Mimózának egyébként minden ékszerét imádom, nem csak az esküvős sorozatát érdemes nézegetni. A WAMP-on is ott szokott ám lenni, ott lehet élőben is válogatni.



Na és persze Niki fotós zsenialitása is megmutatkozhatott itt. A gasztroblogját már régóta olvastam - naná.

2011. május 15., vasárnap

Nagyon dolgozok


... ezen most, mert szeretném már végre készen látni. Meg persze hordani.

2011. május 2., hétfő

Oszd meg a szivárványt és nyerj!


Ha szeretnéd megnyerni és otthonodba vinni a szivárvány színeit, nincs más dolgod mint a fenti “hónap színe a fonalszivárvány” képet és a játék felhívását megosztani blogodon egy linkkel az 1001fonalra, a bejegyzés linkjét pedig itt megírni nekünk megjegyzés formájában. 2011. május 10-én sorsolunk, így a megjegyzéseket 9-én éjfélig várjuk.