Oldalak

2011. június 28., kedd

Wish I Wore Polyvore

Egyértelműen beszippantott ez a montázsolózsdi. Jönnek még hasonlók a jövőben, attól tartok.

Wish I Wore


Persze én nem így öltözök a hétköznapokon, de jól esik álmodozni.

2011. június 21., kedd

Akármennyire is meleg van





... még hozzá, már most úgy érzem, hogy ez lesz nálam az ősz slágere. Bár ezer felé láttam már hasonlót, teljesen saját elképzelés szerint horgoltam, körbe-körbe varrás nélkül.

2011. június 17., péntek

Szatyrok



Strandszezon, piacozás - ehhez pedig kellenek a jó kis horgolt szatyrok.

2011. június 11., szombat

Kőmosott Granny


A népszerű nagyi-négyzet megfelezésével jött létre ez a nagyi-féle háromszög kendő. Középről indul és lefelé haladva folyamatosan szélesedik. Pedig mindig csak egyetlen egységnyi a szaporítás a középvonalon. Tulajdonképpen varázslat ez is.



Könnyű, nyári darab, mindössze 100 g fonalat használtam el az elkészítése során. A felhasznált fonal 100% biopamut, amire Cotton Eco Color néven az Allee-beli Meseboltban tettem szert. Festése nagyon érdekes, mintha festékpöttyökkel fújták volna be a fonalat. Ez a kész terméken is megmaradt, sőt időnként sötétebb sávokat eredményezett a horgolás során.


Szerintem jópofa. Bár az a mókás, hogy eredetileg a srácoknak akartam nyári kardigánt kötni belőle. Végül ez lett. Előfordul az ilyesmi.

2011. június 10., péntek

Mutatom



Az 1001fonalnál mutatom, hogy sikerült az első egy darabban, fentről lefelé haladva horgolt gyönyörűségem. És milyen jól áll hozzá az Anaisztól kapott selyemkendő! Tökéletes színegyezés.

2011. június 7., kedd

2000 táján



Azt is mondhatnám, hogy akkoriban már elég jól tudtam rajzolni. Pedig csak azt tanították meg nekem, hogy kell ügyesen lemásolni a Burdában lévő rajzokat.


Viszont nagyjából akkor számoltam le ezzel a divattervezősdivel. Azóta nem is rajzoltam. Néha kicsit hiányzik.

2011. június 6., hétfő

A 94-es divat



Emlékeztek még mi volt a divat 1994-ben? Az akkori rajzaim alapján tulajdonképpen hasonlított a mostanira is. Sok csipke, bő nadrágok, nőies, kissé romantikus ruhák. Lehetőleg mell alatt húzott szabásvonalak. Olyan lenge, mell alatt elvágott ruhája szerintem minden létező nőnek volt akkoriban.

Ilyen bézs színű, végig gombos ruhám nekem is volt. Imádtam. A balerinastílus idén is megvan, nemde?


Télen meg le se lehetett húzni rólam a fekete garbót, amihez szövetmellényt hordtam. Ja, meg volt némi tükörbársony is itt-ott. Volt cicanadrág és bakancs is.



2011. június 4., szombat

Szabad a vásár! Holdudvar, Margit-sziget



Erre a vásárra egyszerűen el kellett mennem, mert kedvenc tervezőim voltak jelen. Holnap - vasárnap - is lesz, 10 és 19 óra között, szerintem megéri egy nagyot sétálni arrafelé.

Csak pár kedvencemet mutatnám meg, ha esetleg még valakit nem ismernétek. Mimóza színpompás kitűzőit, láncait, karkötőit nagyon kedvelem. Közvetlen mellette pedig Ringu standja állt, csupa izgalom: színek, formák, a textil lehetőségeinek kitágítása.



A Manka-világot talán be sem kell mutatnom. Egyszerűen imádom!

A legnagyobb meglepetést Zitacsek okozta nekem, hiszen kiderült hogy a név mögött egy régi ismerősöm áll. Az ő ékszerdobozába is érdemes bekukkantani, csuda tekergőzdő drótok, kövek lapulnak benne.



Most először láttam Meilinger Zita jópofa táskáit is. Előbb-utóbb szereznem kell egy ilyen laptop táskát.

A Pihepöttynél csuda kis lények tolongtak, hozzá való hordozó bőrönddel - nagyon ötletes!



A fiúk persze a Vavilo mágnesekre csaptak le: tűzoltóautó és mentőautó a szerzemény, de láttunk Bogyót és Babócát is, meg tengeri és dzsungellakó állatokat is szép számmal.

2011. június 3., péntek

Zsóka baba tavasz-nyári kollekció '84



Egyszerűen imádtam az öltöztetős papír babákat!



Most előkerült a pótnagyim szekrényéből Zsóka baba. Az ő szőlővel befuttatott teraszán rajzolgattam ezeket az örökbecsű ruhaterveket.



Nem tudom, még mindig van benne valami, ami magával ragad, ha nézegetem. Olyan csinos, kedves, igényes. És szeretem ezeket a finom pasztelleket is.