Oldalak

2012. május 19., szombat

Csini fényképezőgép

Nagyon csinik ezek a fényképezőgép pántok, gondolom egy esküvői fotósnak jól jöhet egy ilyen :)



Via: This is glamorous

2012. május 18., péntek

Papír újra

Környezettudatos ovi lettünk, papírt gyűjtöttünk és madáretetőket gyártottunk. Az is feladat volt, hogy készítsünk itthon valamit a gyerekekkel, amit aztán bevittünk az oviba - kiállítás készült így. A téma: a papír újrahasznosítása.



Nálunk a vécépapír gurigák kerültek elő, azokból fatörzsek lettek. Aztán szétnyírtunk egy kertészeti magazint és egy egész kertet fabrikáltunk egy használaton kívüli cipősdoboz fedelébe. Csak papír meg némi ragasztó kellett hozzá és egy jókedvű, válogatós-vagdosós-ragasztgatós délután.

2012. május 16., szerda

Tűnemezelés

Új kézművesség felé fordultam mostanában. A tűnemezelés egyszerű és azonnal sikerélményt ad, mindenféle előzetes tudás és gyakorlás nélkül. Ez kell nekem, mondhatni.



Fogtam ezt a készletet az 1001fonaltól egy alátétet és egy tűnemezelő eszközt, aztán alkottam.



Egy képet: filc alapra hullámos fonalakat nemezeltem. Került oda egy selyem halacska is, éppen ugrik be a vízbe.



Korábban horgolt virágaimmal egy sálat díszítettem ezzel a technikával, de úgy tűnik, hogy ez esetben a varrogatás némileg stabilabb és célravezetőbb eredményt hoz.



És végül, de nem utolsó sorban készült Cincin. Ez a kis egérke (20 perces munkával és csupán néhány grammnyi selyem-gyapjú alapanyagból előállítva) hatalmas sikert hozott a gyerekeknél. Napokig ezzel aludtak, oviba horták. Még sálat is kellett neki horgolnom...

Tudom, tudom, van még hova fejlődni. De egyetlen más technikával sem volt ennyire gyors a sikerélmény még.

2012. május 15., kedd

Úgy tűnhet, hogy

nem csinálok semmit, pedig de!

Csak éppen két végeláthatatlan sál projekt veszi el az időt az apróságoktól, amik gyorsabbak és mutatósabbak.



De készült a szomszéd kislánynak ez a beret fazonú sapka, nagy lila masnival. Merthogy az volt a kívánság, hogy lila legyen.



Felhasznált fonal: Sirdar Summer Stripes 60% pamut, 40% akril. Érdekesen rugalmas fonal, könnyű és gyors vele dolgozni. A sapihoz kb. a gombolyag 3/4-e használódott el, így a 158 méterből 120-at számolok.