Oldalak

2010. október 17., vasárnap

Zelnice


Zelnice blog tulajdonosával, Violini Timivel volt szerencsém két napot átbeszélgetni, a közös Goubázás kapcsán. Hogy mit emelhetnék ki ennyi női csacsogásból? Hogy ő igazából egy zenész? Inkább meséljen ő maga: "Ha definiálni akarnám magam, akkor olyan komolyzenészt kell elképzelni, aki ugyan nagyon szereti és műveli a tanult szakmáját, de más kifejezési formákra is égető szüksége van.
A textillel, fonallal való napi kapcsolat létszükséglet, ezen belül folyamatosan tanulok, kísérletezek. Miután 3 gyermekem van, magától értetődően varrok gyerekeknek, egy ideje nem csupán a sajátjaimnak." Igen, a gyerekek, azt hiszem innen indul ki minden, az egész alkotási folyamat. Ezek a tárgyak azt mutatják meg, hogyan lehet műanyag vackok nélkül élhető környezetet teremteni.



Alkotásain valahogy átsugárzik a világlátása is. Ahogy saját fonalat fest, és fon. Ahogy gyapjúpulóvereket keres a turkálókban, hogy azok aztán átlényegülve ölelgetős bárányok legyenek.



Ahogy a gyerekjáték fogalmát ennyire kreatívan kezeli. Kavicskirakók meg állatos falikép, mozgatható, leszedhető sereglettel, horgolt labdák és hasonlók.



És itt vannak a legújabbak, a füzetek. "A textilbe kötött füzetekkel régi álmom valósult meg. Olyan füzetekbe írhat-rajzolhat a család, amilyet megálmodtam. És most már nem csupán a magunk örömére készülnek, mások is kezdik felfedezni őket." Akár egyedi mintával is megrendelhetőek! Szerintem ez egészen fantasztikus ötlet!
Zelnice alkotásai megtalálhatóak http://www.zelnice.com/ címen, vagy a Meskán (http://www.zelnice.meska.hu/).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése