Oldalak

2010. december 3., péntek

Mikulást rejtő Mikulás


Az a fantasztikus az előre gyártott filcben, hogy még a legkétbalkezesebb ember (=én) is tud vele mit kezdeni. Bár a filcfigurák elkészítése nem teljesen gyerekbarát, az egyszerű kivitelezésüknél fogva nagy meglepetést lehet vele szerezni a gyerkőcöknek. 
Alá meg lehet mindeféle meglepetést, ajándékot, csokimikulást rejteni. 



Filc Mikulás és fenyőfa készítése

Kellékek: 5 milliméter vastag filclapok (piros, zöld, esetleg fehér), vatta, tömőanyag vagy gyapjú, pillanatragasztó, tű, cérna, olló, gyöngyök.

A vastag filclapokból negyed vagy harmad köröket, azaz körcikkeket vágtam. A kör sugara 10-15 centi között volt. A két egyenes oldal mentén összevarrtam az anyagot és így egy kúpot kaptam.
A piros kúpból lett a Mikulást, mégpedig úgy, hogy egy fehér textilkört ragasztottam rá arcnak, két pöttyöt rajzoltam szemnek. A szakáll és a kalap karimája készülhet formára tépkedett vattából, fehér tömőanyagból vagy nyers gyapjúból is. Természetesen akár fehér filcből is kivágható a megfelelő alakzat.
A szakáll részt nem csak ragasztani lehetséges, hanem varrással is oda lehet erősíteni. Ez esetben viszont még a kúp megformálása, összevarrása előtt kell gondoskodnunk a figura arcának elkészítéséről.
A fenyőfa szintén egy kúpformára varrt filclapból készül, díszei pedig egy hosszú cérnára felfűzött gyöngyök, amelyeket tetszőleges helyeken a „fenyőfára” lehet ölteni vagy ragasztani.

3 megjegyzés:

  1. Méghogy kétbalkezes! Ezek nagyon is helyesek:)

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű és nagyszerű, ne légy kishitű! :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is nagyon aranyos, az pedig csak előny, ha egyszerűen el lehet készíteni.:)

    VálaszTörlés