Oldalak

2012. február 18., szombat

Vöröslő mellény



Kezdjük azzal, hogy imádom a Malabrigo Rios fonalát. Ez egy csodásan puha mosható gyapjú, ami nem szöszösödik. A színek pedig olyanok, hogy nem győz az ember lánya választani. A 2012-es első művem röpke másfél hónap alatt készült el, de minden szemét élveztem.



Végül a 869-es Cumparista színt választottam magamnak. Bordós-vöröses és egy kicsit feketébe is hajlik. Abszolút az én színeim.
Nem hagyott nyugodni ez a név, és megtudtam, hogy ez egy sokak által ismert Uruguayból származó tangó címe. Itt négy változatban is meghallgathó.



A mintát a Vogue Knitting / Designer Knitting magazin 2011-es őszi számából választottam. Ott Cropped Topper néven szerepel. Ő az a Ravelry-n. Az ujját átalakítottam, de utólag elnézve, lehet, hogy nem kellett volna. Lehet hordani lazán, nyitva, de nekem áthajtva és megtűzve jobban tetszik. Még keresem a megfelelő gombot hozzá.



A darabhoz szinte grammra pontosan 300 grammot használtam fel, ami kb. 600 méter fonalat jelent. 7-es tűvel kötöttem és egyáltalán nem lett lyukacsos. Egyetlen hátrány a nagy tűnél, hogy nagyon laza, nincs tartása, de nekem még így is nagyon tetszik.

4 megjegyzés:

  1. Csodás lett!! Akár sáltűvel összefogva is el tudom képzelni, remekül fog állni, Ági! :) Ha lesz márciusban is tali a barkában, hozd el :)) Vagy gyere ebben!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda színek!! A minta pedig csak dob rajta! Telitalálat!

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép!!! A szín, a forma, minden!

    VálaszTörlés