Oldalak

2015. július 13., hétfő

6 hiba, amit vásárláskor elkövetsz – így kerüld el őket

Mindannyiunknak vannak olyan divatbakijai, amit időről időre elkövetünk. Ha csak kinyitod a szekrényedet, könnyen szembesülhetsz azzal, amit csak „nincs egy rongyom se” szindrómának lehet nevezni. Ha egy kicsit tervezettebben szeretnél vásárolni és hordhatóbb ruhatárat szeretnél magadnak összeállítani, ezek a tippek neked szólnak.
ad2c842e7c21b52d6ced20ad400f0028
1. A leárazások foglyaként
70%-os leértékelés és te máris rohansz be és vásárolsz mindenféle kacatot, amire valójában semmi szükséged?
Ha szeretnéd elkerülni a leárazások és akciók csapdáját, tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Jó a mérete? Illik az alakomra? Viselhető legalább 3 másik már meglévő ruhadarabommal? Jövőre is tudom majd hordani?
Ha minden kérdésre igennel tudsz válaszolni, akkor vedd meg a kiszemelt, nagyon-nagyon olcsó szépséget. :)
2. Trendi darabokat veszel a klasszikusok helyett
Beleszeretsz a legújabb mintába, divatba, szabásvonalba, aztán jövő nyáron undorodva tolod a szekrény mélyére. Oké, egy-két póló még belefér, de az egész ruhatárad semmiképpen sem építheted erre. Előbb építs egy alapot, amit aztán könnyű kiegészíteni trendi, menő apróságokkal. Ugyanez vonatkozik a divatszínekre is. Minden évben előjönnek bizonyos színek, amikért mindenki bolondul, de egyáltalán nem biztos, hogy az az árnyalat neked is jól fog állni.
3. Egy bizonyos eseményre komoly beruházásokat eszközölsz
Egyetlen esemény miatt egyszerűen nem érdemes komoly költségekbe verni magad. Kivéve, ha az a saját esküvőd. Egyébként csak és kizárólag olyan ruhát vegyél, amit még legalább 3-4 alkalommal fel tudsz majd venni. Igen, gyönyörű az a csipkecsoda estélyi, de hova fogod felvenni még, hogy megérje azt a többtízezer forint beruházást?
4. Ugyanazt veszed meg újra és újra
Négy ugyanolyan farmer és húsz egyforma póló sorakozik a szekrényedben? Legközelebb, amikor egy új darabot vásárolsz, dobj ki kettőt abból a kategóriából. Ha erre nem vagy képes, akkor nem érdemes még egy változatot beszerezni abból a bizonyos fehér blúzból.
4/a. Ugyanaz a méret
A fenti baki alváltozata, hogy minden boltban ugyanazt a méretet vásárolod meg, a helyett, hogy megpróbálnád és megnéznéd, hogy az a 38-as ugyanaz-e, mint a másik boltban. Egyáltalán nem biztos, hogy minden boltban “rád szabott” a méretezés.
5. Megfeledkezel a megfelelő alsóneműről
Igen, a kivágott, csipkés és áttetsző ruhadarabok nagyon csábítóak. A modelleken, kiretusálva, a fényképeken. De nem az irodában és nem a partyfotókon. Először is ruházz be egy-két láthatatlan és tökéletesen rád szabott alsóneműbe, mielőtt a mindent megmutató ruhadarabok vásárlásába kezdenél.
6. A kényelmetlen cipők
Olyan könnyű a boltban beleszeretni abba a gyönyörű, piros tűsarkúba. Néhányszor meg is próbálod hordani, de lássuk be, hogy fél óra után már csillagokat látsz. Semmiképpen sem érdemes vagyonokat áldozni azokra a cipőkre, amelyekről már messziről is látszik, hogy középkori kínzóeszköznek tervezték őket. Legyenek inkább jól hordható cipőid, mindenféle kategóriákból. Legyen tűsarkú is meg balerinacipő is, ne csak egyfajta!

Ui: Sohase menj éhesen vásárolni! És álmosan sem. Ez a két tényező a rossz döntések elsődleges kiváltó oka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése