Oldalak

2010. szeptember 22., szerda

Napmátka műhelye


Napmátka - milyen gyönyörű szó!

Napmátka köt (de e mellett főz is - talán nem baj, hogy ezt is elárulom). De az első szó, ami szembe jut róla az, hogy tudatosság. Hogy így kellene élni az életet, akkor lenne is értelme. Így vall arról, hogy ő hogyan és miért alkot: "Szeretem a natúr színeket, a természetes fonalakat, a rusztikus (pl. buklé) felületeket, az egyszerű, ötletes szabásvonalakat. De legalább ennyire fontos, hogy az elkészült darab praktikus és kényelmes legyen. Mivel ezek a fonalak elég drágák, nem szoktam belőlük zoknit, kutyamelegítőt, bögremelegítőt, bábot, edényfogót meg ilyen "apró jópofaságokat" készíteni, viszont nagyon kedvelem a kabátokat, poncsókat és a lezser darabokat. Szintén az alapanyagok ára miatt csak azoknak ajánlhatók a darabjaim, akik nem egy-egy szezonra vásárolnak ruhát, hanem a stílusukba tartósan beilleszthetők." Azt hiszem ezek az alapelvek egyszerűen sugároznak az elkészült darabjairól, néhányat közülük az Etsy boltban is meg lehet tekinteni, de a legtöbb a honlapon várakozik szelíden.



Azt mondja, hogy 25 éve kézimunkázik, de mindig a kötés marad a legfontosabb, mert mobil, mindenhová magával viheti, bárhol előveheti és még műhely sem kell hozzá.



Érdemes elolvasni Napmátka honlapján azt a részletes és tulajdonképpen nagyon izgalmas összefoglalót, amit a fonalakról, alapanyagokról írt. És a színekről, szintén mély bölcsességgel. "Nem arról beszélek persze, amikor az ember leszalad a boltba, vagy amikor kisebb gondja is jóval nagyobb annál, hogy mit viseljen.Hanem az élet azon szerencsés pillanatairól, amikor módunkban áll, vagy szeretnénk választani. Ilyenkor jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy mely színek előnyösek számunkra."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése