Oldalak

2010. október 3., vasárnap

Manier divatbemutató



Rengeteg helyen reklámozták ezt a Let's Misbehave divatbemutatót, de nem volt elég nekem ahhoz, hogy legyőzzem az álomkórt és péntek este 10-re elmenjek az Iparművészeti Múzeumba. Így utólag, nem is bánom.



Nézegetem a képeket és egyszerűen nem értem. Az egy dolog, hogy ezeknek a ruháknak egyáltalán semmi közük ahhoz amit DIVAT szóval lehetne illetni. De még borzalmasan csúnyák is. Az anyagokat, mintha kilós boltban szerezték volna, a szabásvonalak és főleg a varrás pedig pont olyan, ahogy én is el tudtam volna készíteni. Tehát sehogy.

A kedvencem, hogy az egészhez van körítés is. Minek? Engem ugyan nem érdekel, hogy a tervezőt Chanel, Dietrich vagy Garbo inspirálta. Meg Björk, Lady Gaga. Hogy énekelt Harcsa Veronika, hogy a színpadon felvonult Demcsák meg Karafiáth. A ruhák önmagukban pont elegendőek lennének. De úgy látszik errefelé ez nem elég. Ezek a ruhák úgysem tudják eladni saját magukat.


Ezzel indult a magyar Design Hét... Mazohistáknak további képek a Velveten, meg a Fashion Time oldalon. Szöveges értékelés is mindkét helyen.  

2 megjegyzés:

  1. Van azért 1-2 jó cucc, de az anyagok többnyire tényleg...meg ami szíven ütött: a kifejezetten csúnya arcú modellek. Ez nem az érdekes kategória.
    És sztriptíz egy divatbemutatón? Nem szoktam figyelni ezeket, de ennél visszafogottabb és elegánsabb megoldások jutnak eszembe, ha divatbemutatóra gondolok. Kivillan ez-az, ok, de direktbe levetkőzni?

    VálaszTörlés
  2. Én fantasztikusan éreztem magam péntek este a bemutatón. Nagyon jó hangulat volt, a zene, a versek, a poénos megoldások kiegészítették a ruhákat. A "sztriptíz" nagyon mulatságos és nőies volt, a kabarék hangulatát idézte. Szerintem jó, ha egy bemutatón nem csak tuc-tuc zenére vonulnak a kifejezéstelen arcú lányok. És miért baj, ha valaki "csúnya"? Mit jelent egyáltalán az hogy csúnya? Örülök, hogy igazi emberek, nem plasztiktündérek.. azért felszedhetnének néhány kilót...
    Ami az anyagokat illeti, hernyóselyem muszlinok, -szaténok, gyapjú tweedek, kasmírok... ha mond ez valamit. Szerintem menjetek el a boltba, érdekes megérinteni is. Persze nekem se tetszik az összes, de ez természetes. Olyan kelmék ezek, amiben jól érezheted magad. A szalagavató ruhámat ők készítették. Míg mindenki bűzlött a poliészter szaténokban, én megőriztem frissességemet.
    remélem a következőre ti is eljöttök, mert csak élőben adja vissza az igazi hangulatot...

    VálaszTörlés