Oldalak

2010. október 7., csütörtök

Zazálea


Megkérdeztem Zazáleát, hogy igazából ki is ő. "Van 2 diplomám, 2 nyelvvizsgám, 1 férjem, 3 gyerekem, 1 macskám." Ennyit a számokról. De aki olvassa a már 2 éves blogját, úgyis tudja kiről beszélek. Aki követi őt, azt tudja, hogyan változott ez a blog. Rita azt gondolta, "lesz egy felület, ahová az általam készített quiltek fényképét felteszem, kapok néhány megjegyzést, esetleg kritikát, ez majd inspirál engem a továbblépésre, néha írok majd egy-egy gondolatot, érzést, jól beleírom a mérgelődéseimet, örömeimet. Aztán? Aztán változott a munkahely, eltávolodtam a tradicionális patchwork munkák készítésétől, új irányt vettem, változtam kívül, de legfőképpen belül."
Igy lett belőle egyre személyesebb kereteket feszegető naplóíróról, aki nem mellesleg kézbe veszi a textileket és alkot belőlük.



Ha átböngészem a munkáit a Meskán táskákat látok, sok-sok színes textilből. Saját festésű textilekből, akár amerikai, angol textilekből vagy éppen a manapság kedvelt textilbőrből is. Szívemnek kedves színösszeállításokat, varázslatos mintákat találok itt. Annak ellenére, hogy Zazálea azt mondja, hogy szinte mindenhol a levelek jelennek meg díszítő elemként, én inkább azt mondanám, hogy a természet: indák, virágok és persze a levelek. De már maguk a színek is erre inspirálnak: erdő, mező, fák árnyéka, a fű illata. Ezt már én látom bele a táskáiba.
Meg sok mást is látok, most éppen búzatasakokat, neszeszereket, takarókat és játékokat is. Mindenféle olyasmit, amitől a nők elcsábulnak, amivel szeretik magukat körülvenni, a mitől az ember lánya jól tudja magát érezni otthon.

4 megjegyzés:

  1. Na, most meg megkönnyeztettél, hát tudod! Mintha nem is rólam szólna, fura... Mindjárt visszalinkellek a blogomban. :o)
    Köszönöm, Ági!

    VálaszTörlés
  2. És még a kötéseiről nem is szóltál:o)

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy így megfogalmaztad! Én is ezeket érzem, gondolom Zazálea - nekem ezt olyan nehéz leírni, mert tudom az igazi nevét - val kapcsolatban. És szerintem ez a bejegyzés NAGYON FONTOS neki! Szeretem a munkáit, látatlanul szeretem őt is!!!!

    VálaszTörlés