Oldalak

2012. július 6., péntek

Vedd nyakadba a nyarat!

Hosszú, forró és divatos nyár. Ez minden nő vágyálma. A magyar ékszertervezők pedig segítenek az apró vágyak megvalósításában. Körülnéztünk, ki hogyan képzeli el a legmelegebb hónapok ideális nyakláncát és tomboló színeket, vonzó formákat találtunk.



Vadjutka piros gyöngysorán színpompás virágok nyílnak. Hiszen mi is emlékeztetne jobban a nyárra, mint egy nagy csokor vidám vadvirág? A Vadjutka ékszerek különlegessége többek között változatosságukban rejlik, szinte minden színárnyalat képviselteti magát ezeken a darabokon. Másrészt pedig a textilek és más anyagok kombinálásából adódik az eredmény: színek és textúrák színes, bohém és életigenlő elegye. Színtiszta nyár!



Hasonlóan virágpompában tobzódnak Scheiring Barbara nyakékei is. Itt azonban sokkal egzotikusabb virágok kerültek a nemezre nyomtatott módszerrel, mint a pipacs. Sosemvolt színek, távoli országok illata ringatja sajátos hangulatba a Ringu műveket. De ha ez nem lenne elég, akkor a szivárvány minden színében röpködő pillangó közül is választhatunk egyet a fülünkbe, nyakunkba vagy hajtókánkra.



A Mimóza ékszerek készítője messzi-messzi tájakra kelt útra, hogy ihletet merítsen. Színkombinációit pedig egy-egy városról nevezte el. Így magunkon viselhetjük a barcelonai forgatag vagy éppen a rejkjaviki fehér éjszakák hangulatát. Kedvencünk pedig a képen is látható Rio de Janeiró-i koktélozás. Mi is szívesen elszürcsölnénk pár Mojitot arrafelé…



Schall Eszter jóvoltából a legközelebbi tengerpartra kirándulhatunk, hiszen medáljain a tenger hullámzói színei jönnek elő a világostól a mélykékig. A mintákban viszont a hagyományos magyar népi hímzések formavilága köszön vissza, ezt bolondítva meg a modern vonalvezetéssel. Szerintünk ez pont jól jöhet az olyan izgalmas életet élő nagyvárosi nőknek, akiknek nincs idejük leruccanni a tengerhez, de megmártóznának a nagy kékségben.



És persze mi lehetne nyáriasabb, mint egy nagy gombóc fagyi a tölcsérben? Fércművek bohókás, humoros darabjai között végre a soha el nem olvadó fagylalt receptjére is szert tehetünk! Szinte bármilyen ízben, - bocsánat – színben léteznek, de ha ezek mégsem tetszenének, akkor a szintén az utazásra inspiráló mozaikos darabokat ajánlom szívből.

1 megjegyzés: