Oldalak

2014. június 6., péntek

4+1 program a hosszú hétvégére

lovebike1

Szombaton bicajozós
Időpont: 2014. június 7. szombat, 11 és 18 óra között
Helyszín: pArt Designer Galéria, XIII. kerület, Pozsonyi út 12.
A pArt designer galéria LoveBike néven szervez kerékpáros bulit. A galéria tervezői és kézműves alkotói szinte mindannyian a bringázás szerelmesei. Ezért május utolsó és június első hetében a Galériában minden “két keréken” forog. Az állandó tervezők mellett vendégségbe érkezik a hazai bringás divat és praktikum néhány kiemelkedő alkotója: például Bringadivat, Evushandmade, d-fanni és még sokan mások.
A bringás buli egész napos programot jelenthet 11-18 óra között:
– 14 óráig: szervíz és állapotfelmérés a Duna Kerékpárboltban (Pannónia utca)
– 15 órától: pArt12-Parlament bringatúra, “úszó-bringás” fotók a szökőkútnál, visszafelé kis kanyarokkal bekerekezünk Lipóciába.
– 15:50: belső csere oktatás a Galéria előtt
– 16:00 pit-stop verseny – a 3 legjobbnak ajándék belsővel
A helyszínen nyári bringatúra tanácsadást és más apró meglepetéseket is tervezünk. Egész nap kedvezmények a bringával érkezőknek.

dip0607
Design vásározós a Király utcában
Időpont: 2014. június 7. szombat, 11 és 19 óra között
Helyszín: Central Passage – új Gödör Klub,1061 Budapest, Király u. 8-10.

A Design Passage (DIP) lassan már hónapok óta fix pont a kézműves termékek kedvelőinek naptárában minden hónap első szombatján. A Deák tértől néhány lépésnyire a Király utcából nyíló fedett passzázs ideális helyszín egy művészeti vásár számára könnyű megközelíthetősége és az időjárás viszontagságaitól való védettsége miatt egyaránt. Könnyedén útba ejthető, akár délelőtti piacozásra, akár ebéd utáni lazításra.
Budapest legújabb design vására alulról szerveződően, a tervezők kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre. A színes kínálatban ruhák, ékszerek és egyéb kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak illetve játékok is megtalálhatók.
Hogy Tercsi, Fercsi, Kata, Klára se unatkozzon, a szombati vásáron a gyerkőcöket újrahasznosítás témában kézműves foglalkozásra várják 14.00 és 17.00 óra között a Gödör teraszon, a színes napvitorlák alatt. :)
A design tárgyak mellett pedig a Közös Piac finomságai is elérhetőek lesznek. Zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek és még sok-sok odaadó figyelemmel és szeretettel készült finomság.

gouba0608
Kirakodóvásározós a Gozsdu udvarban
Időpont: 2014. június 8. vasárnap, 10 és 19 óra között
Helyszín: 1075 Budapest, Király utca 13.
A Gouba már évek óta minden nyári vasárnapon várja a Gozsdu udvarba tévedőket. Az eltelt évek alatt a helyszín nagyon felfejlődött, ma már rengeteg menő vendéglátóhely várja a vásározásban megfáradókat.
A kínálat sokszínű: antik tárgyak, régiségek, de természetsen designerek, ruhák és ékszerek várják a nagyérdeműt mindenféle stílusban.

piknik0609
Adománygyűjtő bográcsozás hétfőn
Időpont: 10 órától
Helyszín: 1145 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
Pünkösd hétfőn hatalmas jótékonysági bográcsozás lesz a Dürer Parkban. A tavalyi, nagyszerű hangulatú kezdés után, idén ismét adománygyűjtő közösségi főzés lesz a Városliget mellett. A rendezvényre történő belépés ugyan díjtalan, de hozzunk magunkkal valamilyen – akár használt – gyerekjátékot, amelyet a bejáratnál leadhatunk, és amelyek közül a Baleseti Központ kisbetegei válogathatnak majd.
A zenekarok, szórakozóhelyek, szervezők, médiumok, ügynökségek részvételével zajló második Pünkösd Piknikkel a Baleseti Központ Gyermektraumatológiáját támogatják.
A résztvevő csapatok bográcsban készítik el versenyműveiket, melyeket látogatóink adomány fejében kóstolhatnak majd meg. A vendégeket a gasztroélmény mellett kiegészítő programokkal, kirakodóvásárral, zenei programmal, az apróságokat műbikasimogatóval, játszó és kézműves foglalkozásokkal várjuk.
szigeteye
+1 Óriáskerekezés
Most, hogy újra felállították a belvárosban az óriáskereket, érdemes arrafelé is egy kitérőt tenni. 65 méteres magasságától már egészen jó kilátás nyílik Budapestre. Éjszaka pedig egészen izgalmas, új arcát mutatja a város.
Nyitva tartás: Hétfő – Csütörtök: 12.00-24.00, Péntek – Szombat: 10.00-02.00, Vasárnap: 10.00-24.00
Jegyárak: Felnőtt: 2400 Ft, Gyermek / 140 cm testmagasság alatt: 1500 Ft, Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 6600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése