Oldalak

2014. június 12., csütörtök

Kendőt a hajba!

Azt hitted, hogy a kendőket csak a nyakadban hordhatod? Nyáron jó mélyre ástad a szekrényedbe? Pedig a kendők, sálak, keszkenők nyáron is csinos kiegészítők. Íme néhány ötlet, hogyan viseld trendi módon a hajadban is a kendőidet.
kendo4
Fotó: zenzero.hu
Kalózos módon
Akár rövid, akár hosszú a hajad, köss a fejedre kalózos módon egy kendőt. Oldalt csomózd meg és hagyd, hogy hosszan lelógjon a vége.
Ez a viselet egyrészt megvéd a napszúrástól a legforróbb napokon, másrészt akkor is csini leszel, ha éppen nem volt időd reggel hajat mosni.
kendo3
Mint ezen a régi Hermes kendő reklámon (Eredeti fotó itt)
Hajba fonva
A hagyományos hármas fonás egyik szálát váltsd ki kendővel. A kendőt először tekerd és csomózd meg a fonat tövénél, majd egyszerűen fond össze a hajaddal. Tökéletes strandviselet, de akár a vörös szőnyegen is hordható. :)
kendo1
Mint Nicole Kidman elegáns kontyában (Eredeti fotó: itt)
kendo5
Fotó: Keiko Lynn
Kontyosan, a hatvanas évek stílusában
Egy kis tupír meg egy élénk színű kendőcske, máris kész a retró frizura! Keiko Lynn fantasztikus blogja alapján lépéről lépésre fényképes útmutatóval készítheted el ezt a vagány frizurát!

kendo7
Eredeti fotó itt
A fánk köré tekerve
Szinte biztos, hogy ezen a nyáron is tombolni fog a fejre erősített fánkok őrülete. Ez a csinos konty szinte mindenkinek jól áll, hiszen kiemeli a vonásokat. Egyetlen hibája, hogy csak hosszú hajból állítható elő.
Ha szeretnél egy kis izgalmat vinni a viseletbe, akkor érdemes feldobni még egy színes kendővel is :) A Hair Romance blogon találsz még pár hasonlóan menő ötletet a konty elkészítéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése